February 27, 2008

SARA BERE KNJIGO



Sara zelo rada bere knjige. Že kot dojenček jih je takoj porajtala.
Zdaj pa tiste kartonaste niso več v redu. V njih verjetno premalo piše, pa še listati ne more trdih listov, vsaj dokler jih ne zmore prijeti, ne. Zdaj so najlepše knjige tiste z dolgo zgodbo. In velikimi slikicami. Ko beremo knjigo, to zgleda kot nek obred. Lahko bi jo prebrala stokrat, pa bo vedno zanimiva.

Sara najprej pridno posluša. Verjetno si mora zapomniti, kdo je kdo v zgodbi in kdo ji je všeč. Potem začne čebljati. Kmalu se prav resnično pogovarja s knjigo. A kdo bi jo razumel, kaj govori. Jaz vem samo to, da se vživi z vso svojo bitjo in njena domišljija takrat postane brezmejna. Spoji se z zgodbo in takrat si želi povedati vse, kar si misli...

Najlepša knjiga doma je Mala zobna vila. Sara jo obožuje in kar poskoči, ko prihaja čas za branje le-te! Knjige so nekaj, kar vedno rada kupim, v upanju, da jo bova raziskali na tisoč in en način. Ponavadi deluje!

Tudi v knjižnici je vsa navdušena, če se le spravimo skupaj do tja. Tam ji pokažem samo na hitro in takoj vidim, ob kateri knjigi tako široko odpre usta, da bi jo rada spoznala. Čudno, da je tiste z malo manj slikovitimi slikami ne zanimajo prav dosti... In da mora v knjigi nujno nekaj pisati. Več ko je zgodbe, bolj ji je všeč:)

Enkrat sem jo posnela ob prebiranju zgodbe o zarji. Z branjem je sicer bila že čez sredino. S tetkico je oponašala sovo in komentirala dogajanje v zgodbi. In potem sem jo zmotila, ker sem se nekaj štulila tam zraven. Seveda je fotoaparat zanimivost, ki ji ni para. Pozerka je pozirala, vsaj malo pa je še vedno obdržala koncentracijo pri zgodbi...

In ko bo možnost, bom dodala tudi video. Zdaj še malo nagaja in ne gre...

Torej, knjige so zakon!

papa





No comments: