December 2, 2007

ANIMATORKA



V srednji soli sem bila tako pridna, da sem poleg vsega, kar sem pocela, vcasih se animirala v samostanu...
No, takrat mi je kar slo. Tudi volcicki in volkuljice so bili zadovoljni z mojimi idejami. Vedno je bilo polno iger, se vec smeha in srece.

Danes mi je pa preprosto zmanjkalo idej, kako in s cim animirati svojega otroka.
Naj povem, da je mala pogruntala sistem: zajokaj, ko gre, pa bo takoj nazaj! In ji celo rata. Ce ze ne grem k njej, pa podredim svoje delo tako, da sem v njenem vidnem polju in ji zraven razlagam, kako se da meso v vodo, pa por in korenje ter druga navlaka... Da na koncu rata juha, ki jo bo gospodicna lahko izpljunila.

Zjutraj sem bila jaz tako fuc, da me je morala v postelji cakat, da sem vstala. Tako sva zamudili Fifi in Marcelina. Groza. Pa je morala gledat Umka, ki sploh ni zanimiv.

Nimam vec idej, ker mi je cela soba igrac premalo. Sploh mi niso zanimive, niti toliko mi ne potegnejo, da bi navdusila njo. In zgubilo se je potrpljenje, da bi ji drzala tiste krcevite prstke, med nje stisnila barvico in bi risali. Niti plastelin me ne premami vec. Kaj sele ljubke lesene kocke.

Mala ostaja brez igre, brez animatorja. Danes se mi res ni dalo vec. In priznam, sva bile veliko pred televizijo. Grozna sem!

Povrh vsega imam spet gromozanski herpes, in vneta koza (beri: nemogoc, prevelik naval zelo bolecih mozoljev) se kar ne pocajta. In ze sesti dan mi je tako vroce, da mi po hrbtu tecejo kapljice - kot bi bila moski, ki koplje jarke. Grrr... Verjetno je malo ven udarilo razpolozenje ob Sari: bojim se namrec, kako bo vse skupaj.

Rada bi si obljubila, da bom jutri polna energije. Vsaj toliko, da bo imela Sara lep dan, pa da ne bo zmatrana samo od kasljanja, temvec tudi od vsega navdusenja.

Lep teden!




3 comments:

Unknown said...

Ko gre človeku kaj narobe, mu gre vse. Vidim, kot da bi ti vse padlo dol. Imam podobne izkušnje, vendar ne take kot ti. Enostavno gnijem doma in ne naredim nič. Ne sekiraj se, bo že bolje. Lepo si skuhaj en fajn čaj z veliko medu in bo, meni je pomagalo :)
Otroci so pač uporniški in ko vidijo na kak način te lahko zadržijo, to spridoma izkoriščajo. Verjamem da je težko in da so tvoje baterije prazne, vendar pomisli, da ti srečo prinaša ona, s svojim smehom, svojim čeblanjem in pogledom, ki pove vse - da si super odlična mami!!Ne obupaj!

PETRUŠKA said...

Hvala. No, saj verjetno sem bila res samo tako utrujena. Danes sva se imeli spet fino, kot nama je v navadi:)
papa

MaL(o drugačna)a PRiNCeSa said...

kar se tiče "animiranja", sem pri nekih starših zasledila en kul trik, za katerga sm prepričana, da ga bom tudi jaz uporabila: za nekaj časa "skrijejo" oz. dajo na dno škatle tiste igrače, ki malčka trenutno ne zanimajo preveč. Čez kak mesec ali še celo prej, ga bodo zelo zanimale, saj se mu bodo zdele kot nove. No s tem ne ciljam, da otroci nimajo spomina, samo hitro jim spet prebudiš pozornost z nečim, kar že dolgo niso videli...