May 16, 2007

SOCIALA 2.DEL

Ja no, sem poklicala gospo, ki ureja otroske dodatke. In odgovor na prijazen glas, da bi rada samo vprasala, ker nisem dobila nakazano, ce sem jaz kaj naredila narobe (res nisem niti omenila, da je ona kaj kriva ali da bi poudarila njeno vlogo pri vsem tem, res ne):

'Ja, veste gospa, jaz imam 1500 vlog za predelat, polovico jih je dobilo, ostali boste pa pocakali, ker se mi ne da vec kot osem ur za racunalnikom sedet in s tem ubadat. Veste, sem sama za vse dodatke in se ne mislim pretegvat tukaj zaradi tega. Kaj ste nestrpni, bo ze nakazano ko bom imela cas se to predelat.'
Jaz: 'A lahko potem samo vprasam, a to bo dolg za cakat, kaj bo to kaka teden ali mogoce mesec, pa ali bom potem vseeno dobila za nazaj placano ali boste od takrat naprej nakazali in na tega pozabili?'
Ona: 'Veste, imam prevec dela, boste potem ze dobili po posti domov in bo nakazano. Saj je vedno bilo.'
Puf slusalka dol...Naj povem, da je bil glas na drugi strani slisati zelo zivcno in jezno, ces, kaj me klices, ko ti ni treba...res? Zakaj pa so uradne ure?

Ostala sem brez besed. Da ne omenjam, da so dodatek za nego nakazali tetkici. To je tako, kot ce bi njeni nadrejeni oziroma racunovodje pozabili na placo, ker se jim ne splaca tam buljit v monitor in delat mesecnih izracunov... Meni je to isto. Vceraj sva se s Saro prislinile tetkici, da sva sle z njo v meckatorja. Seveda sva vecino stvari kupile midve za najine zelodcke, placala pa je ona. Najvecji HVALA na svetu, da imam jaz tako sestro, ki me dobesedno zivi. Zato me zivi, ker si gospa na CSDju razlaga, da otroski dodatek je le dodatek, dodatek poleg necesa...
Se sprasujem, ce se je kdaj vprasala, da kdo pa dejansko ZIVI od tega 'dodatka'.

Tetkica mi je rekla, kot ze sama vem: Ko gre enkrat navzdol, gre ponavadi cisto do dna, da se zacne potem zadeva popravljati. Pri meni je vedno tako. S tem v zvezi pricakujem, da ta mesec tudi prezivnine ne bo, saj bi bilo ze prelepo, ce bi res v petek lahko povrnila vse, kar sem si doma sposodila... Ah, neee, gospod bo spet pozabil, ker ta mesec ga pa ne mislim opominjat na to, da je nekje na sirnem svetu njegov otrok...

Denar, sveta vladar=)

2 comments:

Anonymous said...

Jaz sem totalno razočarana nad tole našo socialo, pa verjamem, da je še marsikje na žalost tako. Jaz sem bila do sedaj vedno pridno tiho, na vse njihove amaterske izjave in neznanje, ampak od sedaj naprej prisežem, da ne bom več.
Dotični gospe je itak vseeno, kako ljudje živijo, ona ne razume, da nekomu tistih nekaj evrov dodatka pomeni zelo veliko, njej je pomebno, da ona tistih svojih osem ur odtipka na računalnik in da se na kofetu med pavzo lahko pritožuje kako ona non stop dela, ljudje pa se samo pritožujejo.
Namesto njenega nerganja ji priporočam, da se raje usede za kakšno knjigo, prebere kakšen zakon in tudi najde razlago kaj določena stvar pomeni. Ker, ko sem bila jaz pri njej, gospa ni imela pojma o ničemer, non stop je samo govorila, da je njej računalnik tako rekel, da se zakoni non stop spreminjajo... Pri petih različnih ljudeh se je mogla pozanimati, če sem upravičena do DSP, čeprav je to njeno področje.
Pismo, zato so tam, da (naj bi) pomaga, da ve kako se stvarem streže, zato je tudi plačana!!!
Ne pa zato, da se uporabnikom pritožuje kako je ona boga, kako jo bo čas povozil - ženska, če nimaš pojma, bejž hitr v penzijo ali si najdi malo manj zahtevno delo.

grrrrrrrr! Na živce mi grejo!!!!!

Anonymous said...

Jaz se ne bi pustila tako odpikat... To, da ima 1500 vlog naenkrat za predelat je prej njena lenoba kot pa kaj drugega.

Verjamem, da se ti ne da ukvarjati...samo meni se po takih momentih čudežno spet da...me zanima, če bi bila v živo babnica tudi tako gobčna kot po tel.