November 29, 2007

BRONHITIS

Sara ze nekaj dni obvlada novo dejavnost: jokcanje in stokcanje. Ce se slucajno uspe ustavit, potem se zadusi s kasljem. In ko hlasta za zrakom, posledicno bruha.

Zmatrana je.

Ker se stanje iz dneva v dan slabsa, sem jo vceraj peljala k zdravniku. Ja, spet. Pa kaj. Ne, nima vrocine. Ne, nisem jih prej poklicala. Kar sli sva tja, ker mi je tega dovolj.

In? Kljub vsem napovedim znancev in nepoznavalcev Sare, da je zdrava, ima bronhitis.

In? A se tega se je treba!

Zdaj sva obsojeni na osem dni nase hiske. Mala je verjetno vesela, saj sem vceraj spricala tudi predavanja. No, danes jih ne bom! Jo bo pac miril in brisal smrklje kdo drug.

V torek sem tuhtala, kako bi prisla do zelo dobre in poceni varuske... Za kak vikend in kaksno popoldne, ker mi je bedno obremenjevat domace s svojo stisko glede tega.
No, ugotovila sem, da eni tuji ze nebi zaupala. Pa ce ma se tok lepe oglase, da zna ravnati z otroki s pp... Ne, ne. Vsak otrok je drugacen in ni enega univerzalnega recepta.

Sele sedaj vidim, da sploh bolne Sare ne morem prepustiti komurkoli. Mala ni razpolozena in posledicno so ljudje, ki jo pazijo, zelo zmatrani. Hitro zna cloveka spraviti v slabo voljo, saj ji nic ni prav. In niti na wc ne smes iti brez nje. Jokec je na vsakem koraku, ker je precej nejevoljna. Grrr...

Upam, da bo antibiotik pomagal in da bo princesa kmalu zdrava. Verjetno se niti ne zavedam dobro, kaj je to bronhitis. Mislim, da ce se zdaj stanje poslabsa, da nastopi pljucnica?

Vsekakor mora ozdraveti do srede, ko naju caka dan na pediatricni. Res si ne zelim prestavljati snemanja EEGja, ker... ce tam pac prestavis pregled oziroma, v najinem primeru, enodnevno hospitalizacijo, si postavljen na konec vrste, kar je nova cakalna doba pol leta. Ne, hvala. Zdravil za epilepsijo imava samo do srede in niti za dan vec ne. Ze tako bo tvegano, zamenjati terapijo.


Povedano v grobem: mala je na dobri poti, da bo dosegla povprecje.
O cem govorim? O statistiki, da otrok ob prvem letu, ko vstopi v vrtec, povprecno zboli petkrat za virozo, angino ipd. ter enkrat za pljucnico.
Hmmm, bolje bi bilo biti pod povprecjem.

Ostanite zdravi!

2 comments:

Anonymous said...

En objem za Saro, naj se čimprej pozdravi :)

Tine said...

Pazi Saro 100/uro! Razmišljaj o tem, kako se bo čimprej pozdravila, ne pa kaj vse še lahko dobi. Čimprejšnje okrevanje, vam želimo!